Loading...
Over Lanna2016-12-23T14:17:09+00:00

Lanna is de naam van het oude Noord-Thaise koninkrijk. Al in 1892 is het opgegaan in Siam, het huidige Thailand. De naam Lanna leeft echter nog steeds voort en wordt overal in het noorden van Thailand en in de oude hoofdstad Chiang Mai nog veelvuldig gebruikt. Ook anno nu is er een Noord-Thaise mentaliteit, cultuur en keuken. Wij brengen echter heerlijk eten uit alle windstreken van het land.

Fon is geboren en getogen in Lampang, een stadje tussen de bergen in het vroegere Lanna. Haar moeder had een restaurant en het koken is haar met de paplepel ingegoten. Vanaf jonge leeftijd werd er volop meegekookt in moeders keuken.

Nadat Fon haar studie business administration had afgerond, verhuisde ze naar de grote stad Chiang Mai om bij de Chiang Mai University te gaan werken.

In deze periode leerde ze Johan kennen, die naar Thailand was gekomen om meer te leren over meditatie, Thai boksen en de prachtige natuur in de oerwouden.

In 2002 verhuisden ze van de stad naar het prachtige bergdorpje Pai in de gelijknamige bergvallei, waar ze naast een huis voor zichzelf ook een paar vakantiehuisjes bouwden. Dit groeide door de jaren heen uit tot een prachtig resort, compleet met restaurant. In dit restaurant kon Fon de kunsten vertonen die ze als kind van haar moeder heeft geleerd, en dit beviel erg goed!

Vanaf 2010 wonen Fon, Johan en hun 2 dochters in Nederland.

Na een aantal jaren van gewend en wegwijs raken is in 2016 het moment aangebroken om het keukengereedschap weer op te pakken. Vanuit onze professionele keuken in de Prinses Irenelaan kookt Fon heerlijke gezonde maaltijden.

Vanwege haar jarenlange ervaring zijn al onze maaltijden gemaakt op authentieke Thaise wijze en bereid met traditionele Thaise kruiden en ingrediënten.